Олег и Александра Черноусови са сред руските емигранти, заселили се

...
Олег и Александра Черноусови са сред руските емигранти, заселили се
Коментари Харесай

Историята на руско семейство, което избяга от войната

Олег и Александра Черноусови са измежду съветските емигранти, заселили се в Турция след спора сред Русия и Украйна. Това е началото на нов живот в нов град, който в миналото са считали, че ще бъде единствено краткотраен дом, написа " Марица ".

Седем месеца по-рано те избягали от Санкт Петербург с шепа движимости и една ясна мисъл - да отдалечат себе си и 11-годишната си щерка от спора. Докато войната бушува и спестяванията им се изчерпват, те и други съветски емигранти стартират да се оглеждат в Турция и да вършат по-дългосрочни проекти.
-->
Не след дълго откриват книжарница в истанбулския квартал Мода. Името й - „ Черни мустаци ", е игра на думи с дословното значение на семейството им. „ Магазинът не е огромен, само че се надяваме, че ще има дълъг и благополучен живот “, споделя 33-годишният Олег пред Ройтерс, до момента в който посетителите, най-вече други новопристигнали руснаци, влизат в магазина. Мнозина споделят, че са избягали от Русия от боязън да не бъдат задържани за опълчване на нашествието, която Путин назовава " специфична военна интервенция ". Те били обезпокоени, че може да бъдат принудени да се бият - боязън, който се трансформира в действителност, откакто президентът подреди всеобща военна готовност. За своя нов дом те избраха Турция, членка на НАТО, която се опита да балансира връзките си с Русия и Украйна по време на спора.

" Черни мустаци " продава книги за снимка, мода и дизайн, в това число на съветски, макар че разноските за доставка са високи.

 Олег и Александра Черноусови в Истанбул
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР