Олаф Шолц/ Снимка: БТАСлед като руските окупационни власти в Украйна

...
Олаф Шолц/ Снимка: БТАСлед като руските окупационни власти в Украйна
Коментари Харесай

Светът осъди остро и обяви за незаконни референдумите в окупираните украински територии

Олаф Шолц/ Снимка: Българска телеграфна агенция
След като съветските окупационни управляващи в Украйна оповестиха, че участниците в референдумите, проведени в четири украински региона, единомислещо са се оповестили за присъединение към Русия, Киев и доста страни от целия свят обявиха, че псевдореферендумите са противозаконни.

Припомняме, че Москва провежда референдумите, с цел да оправдае присъединението им към Руската федерация. Гласуването в районите Луганск, Донецк, Херсон и Запорожие се организира в разгара на най-големия спор в Европа от края на Втората международна война и на фона на изказванията на някои локални управляващи, че гласоподавателите са били заплашвани.
Олаф Шолц: Фалшивите референдуми на Русия в окупираните украински територии няма да трансформират позицията на Германия
Фалшивите референдуми на Русия в окупираните украински територии няма да трансформират позицията на Берлин, съобщи немският канцлер Олаф Шолц пред днешното издание на в. „ Нойе оснабрюкер цайтунг “.

„ Няма да приемем резултатите от тези подправени референдуми и поддръжката ни за Украйна няма да отслабне “, сподели Шолц, представен от ДПА.

По противоречивата тематика за доставките на оръжие за Украйна Шолц резервира позицията си, че Украйна неотложно ще получи руски танкове и бойни машини на пехотата в изправно положение от други страни в НАТО, чиито ресурси по-късно последователно ще бъдат попълнени от Германия и други страни със западно съоръжение на правилото на така наречен кръгова замяна.

„ Германия поддържа Украйна по най-хубавия вероятен метод и наред с това прави всичко допустимо да предотврати директен спор сред НАТО и Русия “, акцентира Шолц и означи, че това подхожда и на желанията на болшинството немски жители.
Канада ще наложи нови наказания на Русия поради „ псевдореферендумите “ в Украйна
Канада ще наложи нови наказания на Русия поради „ псевдореферендумите “, съобщи канадският министър председател Джъстин Трюдо, представен от Ройтерс.

„ Канада в никакъв случай няма да признае резултатите от референдумите или опита на Русия нелегално да анексира украински територии “, означи министър председателят.

„ Възнамеряваме да наложим нови наказания против физически и юридически лица, които са съучастници в този най-нов опит за подкопаване на правилата на държавния суверенитет и които са виновни за продължаващите безсмислени кръвопролития в Украйна “, сподели в изказване Трюдо.

Трюдо съобщи, че Канада поема уговорката дружно с интернационалните сътрудници и съдружници да отхвърлят „ нелегитимните гласувания “.
Европейски Съюз и Обединеното кралство също възнамеряват наказания
Европейският съюз възнамерява да последва образеца на Обединеното кралство и да наложи наказания на уредниците на „ противозаконни, нелегитимни референдуми “, които се организират в четири района на Украйна.

„ Ще има последици за всички хора, които вземат участие “, сподели Петер Стано, представител на висшия представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел, пред публицисти нощес.

На 26 септември Обединеното кралство разгласи нови наказания в отговор на референдумите, като ги назова „ очевидно нарушаване на интернационалното право, в това число Хартата на Организация на обединените нации “.

Новите наказания засегнаха доста високопоставени съветски чиновници, участващи в налагането на вота, както и десетки лица от свързани с страната организации, които съгласно Обединеното кралство не престават да „ финансират съветската военна машина.
Съветът за сигурност на Организация на обединените нации разисква референдумите в Украйна
Днес Съветът за сигурност на Организация на обединените нации заседава по въпроса за проведените от Русия референдуми в окупираните украински територии.

Представителят на Съединените щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфийлд разгласи, че ще показа резолюция, която осъжда допитванията. В документа се отравя апел към страните членки да не признават възможното ново положение на Украйна и да задължат Москва да изтегли войските си от украинска територия, показва високопоставени американски чиновник.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР