Окупационните власти на Донецк твърдят, че в четвъртък сутринта градът

...
Окупационните власти на Донецк твърдят, че в четвъртък сутринта градът
Коментари Харесай

Донецк твърди за масиран украински обстрел по града

Окупационните управляващи на Донецк настояват, че в четвъртък сутринта градът е бил обстрелван от ракетни установки БМ-21 " Град ". Това оповестиха съветски медии, като се позоваха на Алексей Кулемзин, който дава отговор за Донецк, следен действително от съветските сили още от 2014 година насам.

В канала си в Telegram Кулемзин съобщи, че това е " най-мащабният удар от 2014 година насам " и разгласява фотоси на хипотетичните опустошения.

Украинските управляващи не са коментирали изказванията, че въоръжените им сили са обстрелвали Донецк.

Окупационните управляващи не оповестяват за смъртни случаи, само че държавната организация ТАСС се базира на изявление на Кулемзин в ефира на телевизионния канал " Русия-24 " за петима ранени, измежду които и дете.

Обстрелът бил по централата част на Донецк - наранени са детска ясла, поликлиника, осем жилищни здания и търговски център във Ворошиловския регион.

Кулемзин прибавя, че Министерството на изключителните обстановки сега подхваща всички нужни ограничения за премахване на последствията от утринния обстрел. " Всички комунални служби също са заети с сходни действия, с цел да обезпечат придвижването по пътищата и да търсят вероятно още жертви под руините ", заключи той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР