Октомври 2021 година. 11 мача след началото на сезон 2021/22

...
Октомври 2021 година. 11 мача след началото на сезон 2021/22
Коментари Харесай

Елвис Ману: Левски е силен съперник, щеше да е предимство, ако стадионът беше празен

Октомври 2021 година. 11 мача след началото на сезон 2021/22 Ботев Пловдив заема внушителното трето място в класирането на българския шампионат.

Сега превъртете лентата 12 месеца напред във времето.

Октомври 2022 година. 11 мача след началото на сезон 2022/23 Ботев Пловдив е на 11-ото място в подреждането на efbet Лига. С цели 11 точки по-малко от преди година. Спад, който мъчно може да остане неусетен. От евроучастник и бронзов медалист на предишния сезон през този „ канарчетата “ се трансфораха в едно от разочарованията на акцията досега.

Кръг след кръг, седмица след седмица. Феновете се надяват, че възходът ще стартира, само че Ботев продължава да е неуверен. Успехът през миналия уикенд против Славия пристигна и с голяма доза шанс, откакто „ белите “ уцелиха цели четири греди в мача.

„ Мисля, че оказахме сериозен екипен дух в мача, с цел да спечелим тази среща, към този момент няколко пъти през сезона имахме такива мачове, само че шансът тогава не беше на наша страна. Срещу Славия несъмнено шансът ни се усмихна. Като тим се борихме до последните секунди. Трябваха ни точките и беше значимо да спечелим “, показа Елвис Ману.

И до момента в който разликата за Ботев по отношение на времето от преди година е осезаемо, то най-малко една допирна точка може да бъде открита. И през предишния сезон, и през сегашния „ канарчетата “ наподобяват подвластни от домакинския фактор. Ботев реализира и трите си победи до тук през акцията все в семейства.

„ Време е да стартираме да трупаме актив и в гостуванията, тъй като шампионатът е дълъг. Един огромен маратон. Ако искаш да спечелиш нещо, би трябвало да започнеш да печелиш и на открито “, добави още футболистът на Ботев.

Сега на хоризонта се задава дуел в столицата. Ботев Пд се насочва към стадион „ Георги Аспарухов “ в двубой против високо летящия Левски.

„ Определено ще е доста сложен мач, знаем, че те са доста мощен противник. Имат фантастични почитатели зад себе си, а това може да даде сериозен подтик. Както става с нас при всяко наше домакинство. Дори да не сме пред цялостен стадион. Ще е сложен мач, само че имам вяра, че имаме качествата, което подсигурява, че имаме късмет да спечелим всяка една среща. Ако стадионът беше празен, това щеше да е плюс за нас, не мога да отхвърлям. Ако има 10-12 или даже 15 хиляди души по трибуните и те поддържат, това ти дава сила “, показа още Ману за идния дуел в събота (8 октомври) от 20:00 часа.

Елвис Ману има три попадения в седем мача. За него тънкостите в българския шампионат не са нещо ново след интервала, прекаран в Лудогорец.

До този миг, в три мача против Левски, Елвис Ману може да се похвали с три победи, един гол и две асистенции.

„ Мисля, че бързо съумях да се приспособявам, тъй като България не е нова дестинация за мен. Знаех какво да чакам, трябваше единствено да привикна със съотборниците си. Мисля, че го направих много бързо “, сподели още Ману.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР