Оксана Дмитриева, член на комисията по бюджет и данъци на

...
Оксана Дмитриева, член на комисията по бюджет и данъци на
Коментари Харесай

Ново 20: Вместо с рубли - газ на бартер?

Оксана Дмитриева, член на комисията по бюджет и налози на Държавната дума, сподели, че един от идващите стадии на разплащане (сетълмент) за съветски артикули с вражески страни може да бъде преходът към бартер или клиринг, заяви РИА Новости, представена от Газета. ру.

Русия е подготвена да продаде на тези страни това, от което имат потребност, като газ, нефт, исполин или никел, при изискване, че ще продадат това, от което Русия има потребност, означи Дмитриева.

" Ако приказваме за доставка на артикули със страни, с които имаме уравновесен стокообмен, то самите страни могат да дефинират в каква валута ще бъде заплащането ", сподели депутатът и добави, че в тази обстановка като разчетна единица (използва се за калкулиране на себестойността на стоките и услугите - бел. Газета.ру), само че не и за действително заплащане, те могат да употребяват $ или еврото.

Според Дмитриева има опция " да се възродят доста принадлежности или схеми от руската система. Тя напомни, че в границите на Съвета за икономическа взаимопомощ (СИВ) е употребена преводната рубла, а за разплащания със Запада като цяло са употребявани клирингови и бартерни разплащания.

На 28 март съветският президент Владимир Путин инструктира правителството, Банката на Русия и " Газпром " да подхващат ограничения за прекачване на разплащанията с вражески страни, които постановиха наказания на Руската федерация, в рубли до 31 март.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР