Окръжният съд в Загреб обвини в корупция четирима бивши министри

...
Окръжният съд в Загреб обвини в корупция четирима бивши министри
Коментари Харесай

Погнаха четирима министри за корупция в Хърватия

Окръжният съд в Загреб упрекна в корупция четирима някогашни министри в държавното управление на хърватския министър председател Андрей Пленкович, оповестиха хърватските медии, представени от Българска телеграфна агенция.

Обвинението бе повдигнато от Службата за битка с корупцията и проведената престъпност USKOK.

Според информацията, това са Дарко Хорват, Борис Милошевич, Томислав Толушич и Йосип Аладрович и още четирима обвинени в следствието, почнало заради хипотетични злоупотреби с даване на помощи.

Министър Борис Милошевич (SDSS) бе вицепремиер в държавното управление на Пленкович.

Заедно с някогашните министри са упрекнати помощничката на Хорват Ана Мандак, някогашният държавен секретар на Министерството на районното развиване Велимир Жунац, шефът на администрацията за подпомаганите региони Катица Мишкович и кметът на Жупаня Дамир Юзбашич.

Въпреки че в този момент и четиримата към този момент са напуснали постовете си, все още на започване на следствието против тях през февруари тази година, трима са били в настоящето държавно управление: Дарко Хорват, Борис Милошевич и Йосип Аладрович. Четвъртият, Томислав Толушич, бе уволнен седем месеца по-рано.

Обвинението против четирима някогашни министри в сряда провокира гневни рецензии към държавното управление и премиера Андрей Пленкович от страна на парламентарната съпротива, която съобщи, че това е безспорен скандал, създаващ казус.

Опозицията изиска министър председателят да подаде оставка и настоя за осъществяване на предварителни избори, заяви Хина.

Лидерът на Социалдемократическата партия (СДП) Педжа Гърбин сподели, че четиримата членове на държавното управление на Андрей Пленкович са упрекнати в закононарушения, които са направили, до момента в който са били на поста, и че този случай основава казус.

Не си припомням нещо сходно да се е случвало в някоя от естествените, добре проведени европейски страни. Това е безспорен казус, тъй като четирима министри бяха упрекнати в един ден за взаимно незаконно начинание, сподели той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР