Окръжният съд в Русе осъди 91-годишната Пенка С. на пет

...
Окръжният съд в Русе осъди 91-годишната Пенка С. на пет
Коментари Харесай

Възмездие за 91 г. баба Пенка, брутално убила зет си с бухалка

Окръжният съд в Русе осъди 91-годишната Пенка С. на пет години затвор при първичен общ режим за убийството на шурей си Атанас Атанасов.
Случаят е от 28 февруари 2018 година, оповестиха от Съдебната палата в крайдунавския град.

В съда дамата е приета за почтена по в началото повдигнатото й от прокуратурата обвиняване, че е направила убийството по изключително непосилен за жертвата метод и с особена свирепост.

Според съда са налице многочислени смекчаващи отговорността условия, заради което й е наложено наказване под минималния размер, избран в закона.

Присъдата може да се апелира в 15-дневен период пред Великотърновския апелативен съд.

Припомняме, че 88-годишната тогава жена беше упрекната за убийството на 68-годишния й шурей. Мъжът бе открит мъртъв в късния следобяд на последния ден на м. февруари. Изпратеният на място полицейски екип разкрил в една от стаите натрупа на 68-годишния охранител Атанас А. По главата му имало следи от удари.

Първоначално като причинители били обвинени 50-годишната брачна половинка на жертвата и 18-годишният му внук. Проведените оперативно-следствени дейности по-късно обаче ги насочили към тъщата на жертвата.

На баба Пенка е повдигнато обвиняване за закононарушение по член 116, алинея 1 от Наказателен кодекс за съзнателно причиняване на гибел по изключително непосилен метод.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР