Окръжният съд в Кюстендил призна за виновен за извършено от

...
Окръжният съд в Кюстендил призна за виновен за извършено от
Коментари Харесай

20-годишният Алекс, убил случаен минувач при масов бой, влиза в затвора за 19 г.

Окръжният съд в Кюстендил призна за отговорен за осъществено от него съзнателно ликвидиране и опит за ликвидиране и осъди на 19 години затвор 20-годишния Алекс Иванов, оповестиха от прокуратурата.
Още по тематиката
Наказанието би трябвало да бъде изтърпяно при непоколебим режим.

20-годишният Алекс е от циганския клан Гольовците и живее в края на циганския квартал " Изток " в Кюстендил. Фамилията е известна със саморазправи при зародили произшествия.

През нощта на 17 февруари 2019 година престъпно проявеният вуйчо на подсъдимия посетил няколко заведения в града, придружаван от другарска компания. Около 6 ч. сутринта групата се отправила към кафе – аперитив „ Иридиум “, където мъжът имал репутацията на нежелателен клиент за личния състав. Това отношение било построено вследствие създаваните от него проблеми при предходните му визити там. В заведението имало доста хора.

Вуйчото на Алекс Иванов бил във очевидно нетрезво положение и показал очебийно нападателно и предизвикателно държание. Това направило мощно усещане на другите гости. Мъжът предизвикал спор, отправяйки обидни думи към клиент. Това наложило намесата на притежателите на кафенето, с цел да въдворят ред. Въпреки обещанията си да спре, пияният мъж траял да се държи невъздържано и надменно, като ставал все по-агресивен. Той бил принудително изведен, като не спрял да наскърбява и да насочва закани към близките.

20-годишният Алекс бил осведомен за протичащото се и решил да се намеси във зародилия скандал с вуйчо му. Той взел железен сгъваем нож и се придвижил към кафе-аперитив „ Иридиум “. Междувременно напрежението пред заведението ескалирало с присъединяване на излезлите на открито гости. Имало замяна на удари.

Пристигналият на място юноша се присъединил в спора, като извадил наподобяващата револвер газова запалка, насочвайки я към намиращ се наоколо очевидец. Сбиването траяло с гонка по улицата. Подсъдимият извадил носения с него нож, разгъвайки острието му. Нанесъл мощен юмручен удар на един от съперниците си, замахнал с ножа към гърдите на различен и го заплашил с ликвидиране. Успял да му аргументи пострадване в предмишницата и повторил няколкократно опита си да го прободе с оръжието, нанасяйки му порезни рани.

В този миг към мястото на разразилата се разпра наближил 33-годишния Валери Дъбов, без да показва каквото и да било нападателно държание. Виждайки го пред себе си, Алекс Иванов замахнал с ножа към гърдите му, като в началото не съумял да го нарани. Мигновено по-късно подсъдимият нанесъл втори удар с ножа, след което побягнал . Острието на оръжието попаднало надълбоко в гръдния панер на Валери, който съвсем незабавно паднал неподвижен на земята.

Свидетели на протичащото се пробвали да му оказват помощ и подали сигнал на телефон за незабавни повиквания 112. Пристигналият на място лекарски екип установил настъпилата гибел на младия мъж.

Междувременно тичащият Алекс бил последван от четирима мъже от заведението. В момента, в който единият от тях го настигнал, подсъдимият се обърнал към него и му нанесъл мощен удар с ножа в региона на гърдите. Причиненото прободно пострадване провокирало щедро кръвотечение и възпряло потърпевшия от присъединяване в по-нататъшно гонене.

Убиецът избягал и се укрил, като по пътя изхвърлил оръжието на закононарушението в двора на непознат парцел, където то било открито по-късно. В това време по отношение на другите представители на семейството „ Гольовци “ била подхваната разпра от съперниците им в спора. Идването на органите на полицията на мястото на разразилия се случай прекратило по-нататъшната му ескалация. Пострадалите били превозени в болничното заведение.

Късно вечерта същия ден подсъдимият се предал непринудено в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Осъдителната първоинстанционна присъда предстои на обжалване в законоустановения период пред Софийския апелативен съд.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР