Окръжният съд в Кърджали остави в ареста за постоянно 17-годишния

...
Окръжният съд в Кърджали остави в ареста за постоянно 17-годишния
Коментари Харесай

Обвиненият в опит за убийство ученик от Кърджали остава в ареста за постоянно

Окръжният съд в Кърджали остави в ареста за непрекъснато 17-годишния Д. М., против който прокуратурата повдигна обвиняване в опит за ликвидиране. На 16 април 2023 г в тоалетните на хитова кърджалийска дискотека ученикът наръга 5 пъти с нож 22-годишния Г. У.

Кървавата кавга била предшествана от сдърпване сред две групи, гости на дискотеката. Веднага след случая раненият е настанен в интензивно поделение на кърджалийската болница, тъй като острието на ножа засегнало вътрешни органи.

Тийнейджърът беше задържан от служители на реда, а по-късно остана в ареста за 72 часа с прокурорско разпореждане. След приключването им прокуратурата изиска от съда да остави ученика в опит за ликвидиране за непрекъснато в ареста. Заседанието се гледа при закрити порти, тъй като упрекнатият е малолетен.

Магистратите постановиха на 17-годишния непрекъсната мярка " задържане под стража ". Според съда ученикът е могъл да схваща свойството и смисъла на действието и да управлява постъпките си когато е направил опит съзнателно да умъртви Г. У. Определението на съда не е дефинитивно и може да бъде обжалвано и/или протестирано пред Апелативен съд – Пловдив.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР