Окръжният съд в Кърджали осъди условно 40-годишният Х.Н.С за причинена

...
Окръжният съд в Кърджали осъди условно 40-годишният Х.Н.С за причинена
Коментари Харесай

Условна присъда и лишаване от право да ловува за 5 г. за ловец, застрелял свой колега

Окръжният съд в Кърджали осъди условно 40-годишният Х.Н.С за породена гибел на 30-годишния М.Е.Н. по време на лов, като го лиши и от право да упражнява ловна активност за период от пет години. Това оповестиха от пресцентъра на съда. От там прецизираха, че делото е прегледано по реда на съкратеното правосъдно разследване, като подсъдимият е признал напълно обстоятелствата от досъдебното произвеждане. 

Присъдата е наказване „ отнемане от независимост ” за период от две години и четири месеца, отсрочено с петгодишен изпитателен период. Тя е за „ немарливо осъществяване на правно-регламентирана активност - ловуване, представляваща източник на нараснала заплаха, в резултат на нарушаване на нормативно регламентирани правила за боравене с оръжие и осъществяване на лов “, се показва в определението. 

Трагичният случай стана в землището на момчилградското село Чобанка към 1:00 часа на 27 февруари тази година. Двамата мъже излезли на лов за хищници. След случая, като съпричастен към случая бе арестуван 40-годишният мъж. Бе конфискувана и законно притежаваната му ловна карабина. 

Присъдата на съда не е дефинитивна и предстои на обжалване и/или протестиране пред Апелативен съд – Пловдив.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР