Окръжният съд в Добрич ще се произнесе по мярката задържане

...
Окръжният съд в Добрич ще се произнесе по мярката задържане
Коментари Харесай

Съдът в Добрич решава да остане ли в ареста Желяз Андреев

Окръжният съд в Добрич ще се произнесе по мярката „ задържане под стража “ на Желяз Андреев в 13.00 часа през днешния ден.

В правосъдната зала бяха изслушани пледоариите на обвиняването и отбраната.

Мъжът беше арестуван от полицията на 7-и април по искане за изгонването му в Съединени американски щати.  Той е упрекнат в присъединяване в скрит план за нарушение на ембаргото на Сирия и за машинация към Съединените американски щати, до момента в който е бил чиновник в отдел „ Продажби “ в българския офис на американска компания. Там Желяз Андреев е търгувал с авиационни елементи, като един от клиентите му е била сирийската компания „ Сирия Ер “.

В правосъдната зала Желяз Андреев съобщи, че като чиновник в отдел Продажби на „ АВ Тронкс “ той е изпълнявал отговорностите си съгласно трудовата си характерност и в никакъв случай не е предполагал, че те са в нарушаване на американските закони. Той изрично отхвърли да е изготвял или фалшифицирал документи и акцентира, че в никакъв случай не е посещавал Съединените щати, не е кандидатствал даже за виза.

На свидетелската пейка в негова отбрана се яви приятелката му Милена Здравкова, с която са били сътрудници във въпросната компания. Тя поддържа думите му, че като служащи на най-ниското йерархично равнище те са изпълнявали нарежданията на своите директни ръководители.

Защитата на Желяз Андреев изиска от съда да го освободи от ареста, защото няма риск от укриването на подсъдимия и по този метод да не се съобрази с настояването на прокуратурата за задържането му под стража за период до 60 дни.

В 13.00 часа се чака окончателното решение на Окръжния съд в Добрич дали ще освободи Желяз Андреев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР