Окръжният съд в Бургас потвърди мярката за неотклонение домошен арест

...
Окръжният съд в Бургас потвърди мярката за неотклонение домошен арест
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска постоянен арест за училищния директор, обвинен в блудство

Окръжният съд в Бургас удостовери мярката за неотклонение " домошен арест " на обвиняване в блудничество шефа на ОУ " Христо Ботев " в Ново Паничарево Христо Радев. Според претекстовете на магистратите обвиняванията към шефа се базирали единствено на догатки.

Бургас

От прокуратурата желаеха непрекъснат арест на Радев, тъй като имало нови доказателства по делото. Магистратите са безапелационни, че той е отговорен, тъй като две учителки са дали показания, че деца от учебното заведение са споделяли, че Радев е блудствал с тях.
Христо Колев - представител на Районна прокуратура: Събрани са данни, че освен учениците, само че и в учебното заведение са знаели за дейностите на шефа, като са разпитани учители, които са удостоверили тези обстоятелства, като им е било известно това негово държание от предходната година.
От прокуратурата показаха протокол от разпит на някогашната ученичка Гинка Иванова, която също твърди, че преди години шефът Радев е блудствал с нея.
Христо Колев - представител на Районна прокуратура: Родителите не са обърнали внимание, неглижирали са въпроса, това са създали и учителите. Едва в този момент след намесата на прокуратурата и неговото задържане те са имали храброст да го заявят.
Обвиняемият съобщи, че показанията на някогашната ученичка са неистина.
Христо Радев: Измислица е 25 години съм там, само че в случай че има нещо такова, щеше да излезе. Просто съм натопен, както споделих, се води вендета.
От прокуратурата обявиха, че скоро против Христо Радев може да бъдат повдигнати и други обвиняване в блудничество, тъй като досега следствието показвало, че жертвата не е единствено една ученичка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР