Окръжният съд в Благоевград призна за виновен, но постанови условна

...
Окръжният съд в Благоевград призна за виновен, но постанови условна
Коментари Харесай

Пенсионерът, убил Мартин, се спаси от затвора

Окръжният съд в Благоевград призна за отговорен, само че постанови условна присъда за 74-годишния Стойко Янев, който преди година и половина блъсна 6-годишно момченце в Сандански. Детето умря на 3 август 2018 година в " Пирогов ".

Делото бе гледано по реда на съкратеното правосъдно разследване, като подсъдимият призна всички обстоятелства в обвинителния акт. Така присъдата му бе понижена. 

Трагедията стана на 25 юли 2018 година Тогава екипи на ВиК в Сандански пристигнали с екскаватор на улица " Александър Буйнов ". Паркирали тежката машина на улицата и сложили сигнализация, че пътят е затворен.

Около багера се събрали деца от квартала, с цел да го прегледат - измежду тях и 6-годишният Мартин. Докато се организирали да стартират работа, към чиновниците на ВиК се доближил възрастен мъж.

Той изискал да мине с колата си около багера, само че му било отказано. Видимо ядосан, мъжът се качил в автомобила, натиснал газта, проправил си път сред багера и паркираните на тротоара коли. Миг по-късно прегазил и детето, което е било на тротоара, пред очите на майка му и баба му.

Първоначално Мартин бе признат в болничното заведение в Сандански, където бе осъществена интервенция по неотложност, при която е изваден далакът му. След това момченцето бе превозено в столичния " Пирогов ". Въпреки напъните на лекарите там, детето издъхна на 3 август. 

До началото на делото, което започва през декември м.г., подсъдимият бе с мярка за неотклонение " парична гаранция " в размер на 1200 лв.. Роднините на починалия Мартин желаят по-тежко наказване и са безапелационни, че ще апелират присъдата. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР