Окръжният прокурор за катастрофата в Търговище: Няма основание да се

...
Окръжният прокурор за катастрофата в Търговище: Няма основание да се
Коментари Харесай

Постоянна мярка за задържане искат за пияния шофьор, помел младежи на мотор

Окръжният прокурор за злополуката в Търговище: Няма съображение да се приказва за чадър Постоянна мярка за задържане ще бъде поискана от Районната прокуратура в Търговище по отношение на пияния лидер, който опустоши с автомобила си мотор , а при случая пострадаха момче на 16 година и момиче на 18 година Това съобщи пред Дарик окръжният прокурор в града Драгомир Сяров.
 
В петък следобяд при неправилна маневра 49-годишният Валентин Парашкевов засякъл мотора, а по-късно напуснал местопроизшествието. При задържането му няколко часа по-късно дрегерът посочил 0,71 промила алкохол в кръвта . Сутринта в събота той бил освободен.

Валентин е брат на някогашния шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Търговище и е чиновник на „ Съдебна защита ” . Родителите на потърпевшите сметнаха, че казусът може да бъде потулен и рано тази заран проведоха митинг пред Съдебната палата в Търговище, на който се отзоваха десетки жители, както и членове на локалния мото клуб.
 
Майката на потърпевшото при случая момче съобщи пред публицисти, че повторното задържане на провинилия се лидер е станало едвам откакто тя алармирала медиите и в обществените мрежи.

 
След направените следствия Районната прокуратура ще изиска непрекъсната мярка задържане под стража, защото провинилият се лидер има заплаха да се укрие , сподели пред Дарик прокурор Драгомир Сяров : " Считам, че наблюдаващата Районна прокуратура в Търговище е подхванала всички дейности. Два дни са осъществявани спомагателни огледи на местопроизшествието, на мотоциклета и участвалия в произшествието автомобил. След събиране на доказателства и най-много след разпита на потърпевшия малолетен, който е управлявал мотоциклета, е повдигнато обвиняване за осъществено закононарушение по отношение на служителя на Съдебна защита, който е провокирал ПТП-то с неправилна маневра, неразрешена в този сектор от улицата ".-->
 
Според прокурор Сяров няма съображение да се приказва за чадър : " Действията са осъществени навреме след събиране на нужните доказателства, които по преценка на наблюдаващия прокурор са задоволителни за покачване на обвинявания и е повдигнато такова. Взета е и мярка 72-часово задържане, което ще подсигурява явяването на обвинения пред съда за взимане на непрекъсната мярка за неотклонение " задържане под стража ", която считаме, че е съответната в тази ситуация. Към момента нямаме данни да е осъждан. Санкциониран е по Закона за придвижване по пътищата, като последното нарушаване е от 2010 година за придвижване с превишена скорост ".

 
Междувременно от Министерство на правораздаването оповестиха , че ведомството " постоянно е било безкомпромисно към сходен жанр произшествия " и служителят е отхвърлен от служба със заповед на основния шеф на Главна дирекция " Охрана ". Срещу него е формирано дисциплинарно произвеждане. От правосъдното министерство показаха още, че по време на случая служителят е бил в почивен ден след дежурство и е управлявал персоналния си автомобил.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР