Окръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт срещу 34-годишния наркодилър

...
Окръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт срещу 34-годишния наркодилър
Коментари Харесай

Наркодилър плащал на пенсионер, за да му отглежда марихуана

Окръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт против 34-годишния наркодилър Душо Д. Той съзнателно склонил 68-годишния Чавдар Кр. от село Бенковски да засее и отглежда марихуана. Подсъдимият ще дава отговор и за държане за разпространяване на близо 300 грама кокаин на стойност над 65 хиляди лв.

Престъпната активност на двамата подсъдими била открита при профилирана полицейска интервенция в местността Черешова градина край село Бенковски, извършена на 7 юли 2017 година В парцела на 68-годишния Чавдар Кр. било открито, че има насаждения от рода на конопа.

През май подсъдимият Душо дал разсад с 39 растения на Чавдар. Обяснил му по какъв начин да ги отглежда, дал му и тор и постоянно идвал да ревизира по какъв начин се грижи за тях, като му заречен възнаграждение за развъждането на марихуаната. Душо обитавал прилежащ парцел.

След като полицейските чиновници се легитимирали пред подсъдимия Чавдар Кр., той отишъл в къщата и повикал Душо. При типа на служителите на реда 34-годишният мъж сграбчил торба, в която държал кокаина, скочил през прозореца и избягал към близката гора. По време на преследването му част от наличието на торбата се разсипало.

Беглецът бил спрян с предупредителни изстрели и арестуван. При ареста му се оказало, че в джоба на късите му панталони имало торбичка с кокаин, който Душо съумял да изхвърли на пода в наркооранжерията.

При претърсването на парцела били открити и конфискувани 39 зелени растения и 636 грама суха маса марихуана, чиято обща стойност се пресмята на близо 4000 лв..

Делото против двамата подсъдими е планувано за разглеждане на 15 януари 2018 година във Варненския областен съд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР