Окръжната прокуратура в Бургас предаде на съд сирийския гражданин Омар

...
Окръжната прокуратура в Бургас предаде на съд сирийския гражданин Омар
Коментари Харесай

Изправят пред съда Омар, погубил двама полицаи при гонката в Бургас

Окръжната прокуратура в Бургас съобщи на съд сирийския жител Омар Абдан, упрекнат в съзнателно причиняване гибелта на двама полицейски чиновници, настъпила в следствие от пътнотранспортно произшествие, провокирано от обвинения.

При ръководство на пътнически рейс мъжът е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, в следствие от което е провокирал пътнотранспортно произшествие с полицейски автомобил, като по този метод съзнателно е предизвикал гибелта на двама полицейски чиновници, намиращи се в колата. Престъплението е осъществено на 25.08.2022 година в град Бургас. Престъплението е квалифицирано като изключително тежък случай.

По време на следствието е открито, че обвиненият е управлявал пътнически рейс, в който са се придвижвали още 48 непознати жители, 47 от които са се качили в рейса на 24.08.2022 година вечерта в гориста околност в региона на град Малко Търново. Те са проникнали на българска територия в нарушаване на закона.

Превозното средство се е движило в посока град Бургас като по пътя си Омар не се е подчинил на два пъти на сигнали подадени със " стоп “ палка от чиновници от ГПУ Малко Търново и ГПУ Бургас. Веднъж на контролно-пропусквателен пункт на с. Крушевец и един път на контролно-пропусквателен пункт „ Пода “. О.А. неведнъж не се е подчинил и на сигнали, подавани от полицейски автомобил, преследващи рейса в придвижването му към и в град Бургас.

След нахлуване на рейса в град Бургас чиновниците от „ Гранична полиция “ се свързали с сътрудниците си от ОД на Министерство на вътрешните работи – Бургас, с цел да предупредят за идващия рейс. Пръв на сигнала се отзовава патрулът на полицейските чиновници. Автомобилът им е бил с включена светлинна сигнализация и оборудван с всички нужни реквизити. Полицейските чиновници са били на кръстовище с кръгово придвижване „ Трапезица “, с цел да спрат пътническия рейс.

Вместо да спре рейсът гладко в най-дясната част на платното за придвижване Омар продължил да ръководи транспортното средство с превишена скорост от към 78 км/ч, като навлязъл в кръговото кръстовище, за да избегне прекъсване на рейса, вследствие на което провокирал пътнотранспортно произшествие с полицейския автомобил и съзнателно предизвикал гибелта на чиновниците на ред. Установено е, че оптимално разрешената скорост на прекосяване през кръговото кръстовище е 40 км/ч.

Предстои Окръжен съд-Бургас да насрочи дата и начален час на съвещанието си.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР