Окръжната прокуратура в Благоевград привлече към наказателна отговорност граничен полицай

...
Окръжната прокуратура в Благоевград привлече към наказателна отговорност граничен полицай
Коментари Харесай

Задържаха граничен полицай, взел 500 евро такса „спокойствие“ от транспортна фирма

Окръжната прокуратура в Благоевград притегли към наказателна отговорност граничен служител на реда за рушвет.

Установено е, че на 28 април в Сандански полицейският чиновник А.К. (на 40 години) посредством изнудване изискал и приел сумата от 500 евро, с цел да не извърши дейности по работа. Използвайки служебното си състояние на граничен служител на реда, той изискал такса „ успокоение “.

Заплашвал лицето, от което е пожелан подкупът, че ще прави непрекъснато инспекции на товарните коли, преминаващи през Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата, свързани с активността на транспортните му сдружения.

Граничният служител на реда е арестуван сега на приемане на подкупа. Той е притеглен в качеството на обвинен.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор А.К. е арестуван за период до 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура–Благоевград да внесе в съда искане за взимане на непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.

За осъщественото от обвинения закононарушение законодателят е планувал наказване „ отнемане от независимост ” от 3 до 10 години, санкция до 20 000 лв. и отнемане от права да заема избрана държавна или социална служба и да упражнява избрана специалност или активност.

Разследването продължава.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР