Окръжната прокуратура в Благоевград предаде на съд 32-годишната жена от

...
Окръжната прокуратура в Благоевград предаде на съд 32-годишната жена от
Коментари Харесай

Изправят пред съда майка, заклала жестоко двете си деца

Окръжната прокуратура в Благоевград съобщи на съд 32-годишната жена от Сандански, която уби  личните си две деца с особена свирепост и по изключително непосилен метод, оповестиха от държавното обвиняване.

Обвиняемата живяла на фамилни начала с мъж в жилище в Сандански. От връзката им през 2015 година им се родил наследник, а две години по-късно - през 2017 година и щерка. На 19 ноември 2020 година, до момента в който била вкъщи с децата си, дамата извадила от долап в кухнята три домашен ножа. Взела един от тях, насочила се към децата и им нанесла голям брой мощни удари с ножа.

Впоследствие пристигналият на местопроизшествието екип на незабавна здравна помощ установил гибелта на децата.

В хода на осъществените по досъдебното произвеждане съдебномедицински експертизи е било открито, че на всяко от децата са били нанесени над 30 прободно-порезни пострадвания, най-вече по шията и гърдите.

От заключението на движимостите лица по направената сложна съдебнопсихиатрична и психична експертиза се открива, че по време на незаконното действие тя не е била в положение на физиологичен афект. При нея не се открива психологично заболяване или друго заболяване, с изключение на личностово разстройство - прочувствено нестабилна персона. Същото не е психологична болест и не може да бъде приравнено към дълготрайно разстройство на съзнанието по смисъла на Наказателния кодекс, показват от прокуратурата.

Не е налице здравна причина за използването на насилствени медицински ограничения по отношение на обвинената. Жената има построена и съхранена психологична валидност, като може да взе участие пълноценно във етапите на наказателния развой. Спрямо обвинената може да бъде осъществена наказателна отговорност, настояват още от държавното обвиняване.

Понастоящем обвинената е с наложена мярка за неотклонение - непрекъснат арест. Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР