Окръжна прокуратура - Варна внесе в съда обвинителен акт срещу

...
Окръжна прокуратура - Варна внесе в съда обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Братовчеди печат на принтер във Варна фалшиви петдесетолевки

Окръжна прокуратура - Варна внесе в съда обвинителен акт против 22-годишния Н.П. и 24-годишния Й.К., които дружно правили подправени пари и ги прокарали в приложимост.

Двамата обвинени били родственици – братовчеди. Те нямали непрекъснати трудови приходи, заради което си набавяли такива посредством осъществяване на разграничи закононарушения.

Н.П. и Й.К. решили да стартират да изготвят неистинен парични знаци, които също по този начин да популяризират. За задачата закупили принтер, конфигурирали го в наета за задачата квартира и почнали да изготвят подправени банкноти в купюри по 50 лв..

За интервала 14 – 19 март 2021 година двамата изготвили 74 неистинен банкноти от 50 лв.. Й.К. съумял да прокара в послание една от тях, а Н.П. съумял допълнително от четири случая да заплати сметка или да покрие собствен разход с подправени пари.

Двамата мъже са престъпно проявени, а Й.К. е съден за същите закононарушения. Предстои делото против тях да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако бъдат приети за отговорни, те могат да получат санкции „ отнемане от независимост “ за период от 5 до 15 години за правенето на неистинен парични знаци и санкции „ отнемане от независимост “ за период от 2 до 8 години за това, че са ги прокарвали в послание.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР