Окръжна прокуратура-Стара Загора внесе в съда обвинителен акт спрямо Петя

...
Окръжна прокуратура-Стара Загора внесе в съда обвинителен акт спрямо Петя
Коментари Харесай

Обвиниха 33-годишна жена за измама

Окръжна прокуратура-Стара Загора внесе в съда обвинителен акт по отношение на Петя Л., на 33 година, за това, че в изискванията на продължавано закононарушение, посредством потребление на неистинен документ е получила без правно съображение непознати движими движимости – парични средства, с желание незаконно да ги присвои, като полученото имущество е в изключително огромни размери и в изключително тежък случай.

Петя Л. е предадена на съд за това, че в интервала от 5.08.2015 година до 16.03.2016 година в гр.Стара Загора и гр. Варна, посредством потребление на неистинен документи – 55 броя контракти за потребителски заем, подписани сред финансово сдружение със седалище в гр. Варна и 55 кредитополучатели, е получила без правно съображение общо 118 700 лв..

Сумите били отпуснатите по потребителски заемите, подписани без знанието на лицата, чиито данни са употребявани. Парите били приведени по 13 банкови сметки на Петя Л. и на ръководени от нея сдружения. По делото е открито, че парите, предоставяни по другите заеми, били в размер от 1 000 лв. до 3 000 лв..

Петя Л. се е сдобивала с данните на потърпевшите посредством разгласи за работа в нейната компания, брошури, персонални контакти или посредством свои познати, като е плащала комисионни и тези лица са й предоставяли ксерокопия на персонални карти и документи за приходи. Тя е работила във финансовия център от две години и също е имала достъп до персонални данни.

Сигналът в полицията е бил подаден, откакто потърпевшите почнали да получават известия, че не обслужват заемите си.

По делото са разпитани 63 очевидци, осъществени експертизи, конфискувани материални доказателства и други Предстои Окръжен съд-Стара Загора да насрочи съвещание по делото.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР