Окръжна прокуратура-Плевен наблюдава досъдебно производство, по което момиче на 15

...
Окръжна прокуратура-Плевен наблюдава досъдебно производство, по което момиче на 15
Коментари Харесай

По искане на Окръжна прокуратура-Плевен, 15-годишна е задържана за опит за убийство на майка си

Окръжна прокуратура-Плевен следи досъдебно произвеждане, по което момиче на 15 години, е упрекнато за закононарушение по член 116, ал.1, т.3, пр.1, вр. член 115, вр. член 18, ал.1, вр. член 63, ал.1, т.1 от Наказателен кодекс. То е привлечено за това, че на 16.04.2024 година в с. Г., обл. Плевен, като малолетно, само че можейки да схваща свойството и смисъла на действието и да управлява постъпките си, съзнателно се пробвало да убие майка си на 45 години.

В хода на следствието е открито, че фамилията на малолетната живее при неприятни фамилни и битови условия. Тя няколко пъти своеволно е напускала дома си, заради което е била обявявана за общодържавно търсене. Многократно е наказвана с възпитателни ограничения по ЗБППМН.

Вечерта на 16.04.2024 година сред дъщерята и майката зародил спор, при който малолетното момиче нанесло удар с нож в гърдите на майка си. Свидетел на случилото се станал дядото на обвинената и татко на потърпевшата жена. На последната била оказана незабавна здравна помощ, вследствие на което положението ѝ било нормализирано.

Окръжен съд-Плевен е приел доводите на Окръжна прокуратура-Плевен, че в хода на следствието са събрани задоволително доказателства, от които да се направи обосновано съмнение, че малолетната е направила закононарушението, за което е привлечена като обвинена. Съдът е счел, че е налице действителна заплаха тя да се укрие или да извърши ново закононарушение и е постановил по отношение на нея най-тежката мярка за неотклонение, а точно „ задържане под стража “.

Определението на съда предстои на обжалване пред Апелативен съд-Велико Търново.

Разследването по случая продължава.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР