Окръжна прокуратура – Хасково задържа двама мъже за извършена в

...
Окръжна прокуратура – Хасково задържа двама мъже за извършена в
Коментари Харесай

Задържаха двама мъже с хероин за над 1 милион лева

Окръжна прокуратура – Хасково задържа двама мъже за осъществена в съучастничество контрабанда на хероин за 1 193 400 лв.

Окръжна прокуратура-Хасково притегли като обвинени Д.А., на 52 година, турски жител, и Б.М., на 42 година, български жител, за това, че в съучастничество между тях ( Д.А. като причинител, а Б.М. като подстрекател и помагач), без съответно позволение са пренесли през границата на страната от Република Турция в Република България високорисково наркотично вещество - хероин, с общо бруто тегло 13,260 кг на стойност 1 193 400 лв., като предметът на контрабандата е в изключително огромни размери и казусът е изключително тежък.

По делото е открито, че обвиненият Д.А. с управлявания от него товарен автомобил дошъл на ГКПП-Капитан Андреево на 07.02.2022 година Той пътувал самичък от Турция през България за Германия. При осъществена щателна митническа инспекция е открито, че Д.А. пренасял, с изключение на заявената стока - бетонна помпа, и високорисково наркотично вещество - хероин. Наркотикът бил разпределен в 8 вакуумирани пакета, обгърнати с алуминиево фолио, които били укрити в пътнически сак, подложен в шофьорската кабина на товарния автомобил.

По случая е формирано досъдебно произвеждане под управлението на Окръжна прокуратура-Хасково, следствието по което се прави от проверяващ митнически контрольор при Търговско дружество Митница Бургас.

В хода на следствието с помощта на взаимно осъществените оперативни и следствени дейности със съдействието на чиновници на Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “ - Министерство на вътрешните работи е бил оголен и съучастникът на Д.А., а точно Б.М., български жител.

На 08.02.2022 година с постановления на наблюдаващия прокурор обвинените Д.А. и Б.М. са арестувани за период до 72 часа.

Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе в Окръжен съд-Хасково искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинените.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР