Окръжна прокуратура-Бургас ръководи разследването по досъдебно производство, образувано по отношение

...
Окръжна прокуратура-Бургас ръководи разследването по досъдебно производство, образувано по отношение
Коментари Харесай

Закопчаха банда за внос на турски ментета

Окръжна прокуратура-Бургас управлява следствието по досъдебно произвеждане, формирано във връзка с проведена незаконна група, правила закононарушения срещу интелектуалната благосъстоятелност и митническия режим.

На 10.07.2023г. е извършена профилирана полицейска интервенция от чиновници при ГДБОП Министерство на вътрешните работи на територията на Бургаска и Хасковска област. От извършените оперативно-издирвателни мероприятия е открито, че лицата от незаконната група са основали канал за контрабанден импорт от Република Турция на артикули с логото на известни търговски марки и са организирали тяхното разпространяване посредством потреблението им в комерсиалната активност без единодушието на притежателя на изключителното право.

На територията на Бургас е открито хранилище за разпространяване на стоките в други страни на Европейски Съюз и в страната ни.

В резултат на осъществените процесуално-следствени дейности на територията на двете области от разнообразни търговски обекти, жилища и коли са конфискувани са голям брой артикули и парични суми. Към наказателна отговорност са привлечени три лица.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР