Окръжна прокуратура – Ловеч, по линия на надзора за законност,

...
Окръжна прокуратура – Ловеч, по линия на надзора за законност,
Коментари Харесай

Разпоредиха проверки за безопасността на пешеходните пътеки в област Ловеч

Окръжна прокуратура – Ловеч, по линия на надзора за правда, е упълномощила на шефа на ОД Министерство на вътрешните работи – Ловеч и на кметовете на общини на територията на Ловешка област осъществяването на контролни инспекции по отношение на съществуването на добра осветеност на пешеходните пътеки и съществуването на забележими пътни знаци, които ги отбелязват, както и на сходството на отвесната, хоризонталната и светлинната маркировка на кръстовищата във всички обитаеми места.

Повод за инспекцията са констатациите, че в градЛовеч единствено на някои кръстовища са сложени спомагателни осветителни тела, които основават по-добра видимост на пешеходните пътеки, а множеството от тях остават рискови за пешеходците в тъмната част на денонощието.

Това е втора инспекция за сигурността на пешеходните пътеки, предоставена от Окръжна прокуратура – Ловеч. След привършване на първата от тях, извършена през април 2021 година, от ОП-Ловеч е направено предложение до кмета на община Ловеч за премахване на нередностите.

С актуалната инспекция още веднъж е указано, при определяне на престъпления при маркировката и отклонения от стандарта и изискуемия най-малко за осветеност на пешеходните пътеки, да се подхващат съответните дейности за отстраняването им, за попречване на ПТП и запазване живота на жителите.

Изискано е от шефа на ОД Министерство на вътрешните работи -Ловеч, за установеното и за подхванатите действияда изготви систематизиран отчет, който да бъде изпратен в Окръжна прокуратура - Ловеч в период до 23.12.2022 г.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР