Окръжен съд - Кюстендил взе мярка за неотклонение "задържане под

...
Окръжен съд - Кюстендил взе мярка за неотклонение "задържане под
Коментари Харесай

Арестуваха албанец у нас, осъден в Италия за трафик на оръжие

Окръжен съд - Кюстендил взе мярка за неотклонение "задържане под стража " във връзка с 28-годишния албанец Ручи Иетмир, за който има издадена Европейска заповед за арест от зам. -прокурор в Държавна прокуратура "Санта Мария Капуа Ветери " в Италия.
Искането за взимане на най-тежката мярка за неотклонение бе импортирано от Окръжна прокуратура - Кюстендил.
Европейската заповед за арест е издадена по отношение на осъществяване на правосъдно решение, влезнало в действие през 2016 година, с което на търсеното лице е наложено наказване "лишаване от независимост " за период 7 години и санкция 1 800 евро. Албанският жител има излишък за изтърпяване от 5 години и 28 дни отнемане от независимост, което не е изтърпяно, поради бягство. Ручи Иетмир е наказан за общо 6 закононарушения в Италия – проведен или въоръжен обир, както и противозаконен трафик на оръжия, муниции и взривни субстанции. Той е арестуван на 05.09.2020 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт – Гюешево, на влизане в страната.
Съдът счете, че има действителна заплаха албанският жител да се укрие и да попречи на същинското произвеждане по Европейската заповед за арест, която дава отговор на нужните условия. Ручи Иетмир няма регистриран адрес в България.
Определението на Окръжен съд – Кюстендил предстои на обжалване пред САС, в 3-дневен период.
Предстои образуването на дело в Окръжен съд - Кюстендил, с което съдът да реши дали да допусне осъществяване на Европейската заповед за арест.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР