Окръжен съд – Бургас наложи наказание от 6 месеца „Лишаване

...
Окръжен съд – Бургас наложи наказание от 6 месеца „Лишаване
Коментари Харесай

Шофьор бутна 500 лева рушвет на ченгета, сега съжалява жестоко

Окръжен съд – Бургас наложи наказване от 6 месеца „ Лишаване от независимост “ и „ Глоба “ в размер на 500 лева на Тодор Т., дал рушвет на трима полицейски чиновници, с цел да не му напишат акт за осъществено от него нарушаване на Закона за придвижване по пътищата. Съдът отсрочи осъществяването на наложеното наказване за изпитателен период от три години.

Окръжен съд – Бургас призна Тодор Т. за отговорен в това, че на 14. 12. 2018 година, към 14.50 часа, в гр. Айтос, дал рушвет - парична сума от 60 лв., на длъжностни лица – полицейски чиновници, с цел да не извършат дейности по работа. Двама от тях да не изпълнят служебните си отговорности, при констатиране на осъществено правонарушение по член 6, т. 1 от ЗДвП:

„ Участниците в придвижването преценяват своето държание със сигналите на длъжностните лица, упълномощени да контролират или да управляват придвижването по пътищата, както и със светлинните сигнали, с пътните знаци и с пътната маркировка “, а точно навреме да рапортуват за него в районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи – Айтос, а третият да не извърши служебните си отговорности, като не сформира фиш на Тодор Т., по отношение на осъщественото от него нарушаване, открито сега на реализирането му.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана или протестирана пред въззивна инстанция в 15-дневен период.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР