Окръжен съд – Бургас наложи наказание от 20 години „Лишаване

...
Окръжен съд – Бургас наложи наказание от 20 години „Лишаване
Коментари Харесай

Ето какво застигна циганите, извършили жестокото убийство на Асен Пуров-Доктора

Окръжен съд – Бургас наложи наказване от 20 години „ Лишаване от независимост “ на Желязко Д. и 8 години „ Лишаване от независимост “ на Ясен С., за съзнателно ликвидиране. Съдът постанови първичен „ непоколебим режим “ на изтърпяване на наказването за двамата подсъдими.

Състав на Окръжен съд – Бургас призна подсъдимите Ясен С. и Желязко Д. за отговорни в това, че на 01. 02. 2018 година, в гр. Айтос, в съучастничество като съизвършители, в необитавана сграда в кв. „ Странджа “, съзнателно умъртвили А. П., посредством нанасяне на ритници с крайници в региона на главата, боричкане на главата в стената и нанасяне на голям брой прободно-порезни рани с кухненски нож в разнообразни елементи на тялото.

Пострадалият се намирал в безпомощно положение и действието е осъществено по изключително непосилен метод за убития и с особена свирепост. Според съда, по време на закононарушението, Ясен С. е бил малолетен, само че е могъл да схваща свойството и смисъла на действието и да управлява постъпките си.

Окръжен съд – Бургас осъди подсъдимите Ясен С. и Желязко Д., да заплатят солидарно на потърпевшите С. О.; Н. П.; В. П. и М. П., сумата от по 30 000 лв. за всеки един от тях, като обезщетение за породени неимуществени вреди, произлизащи от непозволено увреждане, като отхвърли желае в останалата част до предявения размер от 50 000.

Присъдата може да се апелира или стачкува в 15-дневен период пред въззивна инстанция.

Става дума за малолетния Ясен Стойчев и 21-годишния Желязко Данчев – двамата роми, за които държавният обвинител съобщи в съда, че са „ са човешки същества без развита полезността система и задръжки, хора, които демонстрират пренебрежение към личността “.

Както БЛИЦ заяви, до зверското ликвидиране на 71-годишния Асен Пуров-Доктора се стигнало, откакто ромите изпили над 1 литър ракия.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР