Окръжен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение Задържане под

...
Окръжен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение Задържане под
Коментари Харесай

Оставиха в ареста двама обвиняеми за убийство с особена жестокост

Окръжен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, във връзка с Г. А. / на 35 години / и В. В. / на 17 години / и двамата са привлечени като обвинени за ликвидиране, осъществено с особена свирепост и по изключително непосилен за жертвата метод.

Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на арбитър Евгения Стамова счете, че от събраните по досъдебното произвеждане доказателства все още, с висока степен на интензитет може да се направи обоснованото съмнение за съпричастност на арестуваните лица към инкриминираното действие, за което им е повдигнато обвиняване. То е за тежко съзнателно закононарушение, за което се планува над 10 години отнемане от независимост и в този случай законът допуска действителна заплаха от укриване и осъществяване на друго закононарушение и това предполагане не е оборено в днешното правосъдно съвещание.

Окръжна прокуратура – Кюстендил е привлякла Г. А. и В. В. като обвинени за това, че на 07.05.2022 година, в град Дупница, пред магазин за хранителни артикули, в двора на черквата „ Св. Георги “, в съучастничество като съизвършители съзнателно са умъртвили лицето Г. К. / на 59 години /, като убийството е било по изключително непосилен за убития метод и с особена свирепост. В. В., въпреки и малолетен е могъл да схваща свойството и смисъла на действието и да управлява постъпките си, написа в настояването до съда на зам. – окръжният прокурор Ангел Байрактарски. Деянието съставлява тежко съзнателно закононарушение, за което законът планува наказване „ отнемане от независимост “ за период от 15- 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна. За малолетния В. В., отговорността е редуцирана до наказване „ отнемане от независимост “ за период от 5- 12 години, допълват от прокуратурата.

Защитниците на обвинените пледираха за по- лека мярка за неотклонение – „ Домашен арест “. Обвиняемият В. В. пое пред съда цялата виновност за осъщественото действие.

Определението на Окръжен съд – Кюстендил, с което във връзка с двамата обвинени за ликвидиране с особена свирепост и по изключително непосилен за убития метод бе взета мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ предстои на частна тъжба и частен митинг, в 3- дневен период пред Апелативен съд – София.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР