Окончателното решение на ФИБА вече е факт - световните първенства

...
Окончателното решение на ФИБА вече е факт - световните първенства
Коментари Харесай

ФИБА отложи Световното първенство за 17-годишни в София

Окончателното решение на ФИБА към този момент е реалност - международните шампионати за 17-годишни девойки и юноши няма да се играят тази година. Така Мондиалът при момчетата, който трябваше да се състои от 4 до 12 юли в София, а по-късно бе изместен за 15-23 август, беше отсрочен дефинитивно.

От международната централа написаха: " След сериозен разбор, основан на рекомендациите на Медицинската комисия и Комисията по надпреварите на ФИБА, Бордът удостовери, че Световните шампионати за 17-годишни не могат да бъдат извършени през 2020 година. Ще бъдат прегледани варианти за опцията те да бъдат извършени през 2021 година.

От международната централа ще опитат да провеждат през август тази година FIBA U17 Skills Challenge за да окуражат федерациите да съберат тимовете си за лагери и въпреки всичко да обезпечат някаква форма на съревнование на играчите, само че без пътешестване в чужбина. В предизвикването ще вземат участие не 16 тима, както беше за Световното, а 20, като четирите нови отбора ще бъдат определени след квалификации във всеки район - Европа, Африка, Северна/Южна Америка и Азия/Океания.

Бордът дефинира нови дати за Световните шампионати за 19-годишни през 2021 година. Младежите ще играят от 3 до 11 юли, а девойките - от 7 до 15 август.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР