Окончателното решение дали Украйтна ще признае Косово принадлежи на Владимир

...
Окончателното решение дали Украйтна ще признае Косово принадлежи на Владимир
Коментари Харесай

Важно решение на Украйна. Каква е позицията за Косово

Окончателното решение дали Украйтна ще признае Косово принадлежи на Владимир Зеленски. Това съобщи Олександър Мережко, ръководител на комисията по външна политика на украинската Рада. Той съобщи пред косовската телевизия РТК, че преди да се вземе такова решение, би трябвало да се премислят позитивните и негативните страни и да се вземат поради политическите последствия. 

" Окончателното решение е единствено на президента, а не на Народното събрание. Ние, депутатите, не решаваме този въпрос, само че ние представляваме народа, имаме гласа на народа на Украйна и хората в Украйна виждат доста ясно, че Косово е на страната на Украйна, а за Сърбия знаете, че Сърбия не постанова наказания на Русия. В Сърбия виждаме благосклонности към Русия. В Сърбия, за жалост, виждаме развиване на връзките с Русия, което е обезпокоително за нас “, съобщи Мережко.
-->
Дали Украйна ще признае Косово след края на войната там,  към този момент е мъчно да се каже, съобщи Мережко, само че уточни, че е оптимист, че това може да се случи. 

Според него доста въпроси, които наподобяват проблематични или противоречиви в Украйна, са склонни да бъдат отлагани до края на войната.

" Сега се тревожим за нашето оцеляване, борим се с доста мощен зложелател и по тази причина сме склонни да отлагаме някои сложни и комплицирани въпроси, само че в това време виждаме, още веднъж тук приказвам от политическа позиция, че  нашите съдружници, които ни помогнаха, поддържат Косово, те към този момент са признали Косово и това е един от причините в интерес на признаването “, сподели той. Той добави, че това решение ще зависи доста от политиката на Европейски Съюз. " Украйна е претендент за участие в Европейски Съюз, ние също би трябвало да координираме външната си политика с Европейски Съюз ", уточни Мережко, написа БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР