Окончателният календар на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз

...
Окончателният календар на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз
Коментари Харесай

Окончателният календар на европредседателството ще бъде обявен в сряда

Окончателният календар на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз за 2018 година ще бъде признат от държавното управление в сряда.

"Календарът ще включва 299 публични събития в България по време на председателството в първите шест месеца на 2018 година Правителството ще одобри на следващия ден и доклада на подготовката за председателството. Изпълнили сме напълно ограниченията по подготовката. Предизвикателство за София ще бъде срещата на върха на водачите на страните членки на Европейски Съюз и на Западните Балкани, която ще е на 16 и 17 май 2018 година Работим в съгласуваност със Столична община и Министерство на вътрешните работи, с цел да се употребяват всички канали за информация на жителите за организацията на придвижването и измененията ", разгласи отрасловият министър Лиляна Павлова по време на семинар в Правец, проведен от Столичния общински съвет за проектобюджета на София за 2018 година

Тя уточни, че към България има големи упования, тъй като има четири "горещи картофа " - Брекзит, финансовата рамка на Европейски Съюз, миграцията и енергийния пакет.

"Предстои тежко и значимо законодателство, което би трябвало да се одобри в Екологичен потенциал през 2018 година, добави тя. Председателството е опция да покажем, че сме освен бенефициент на евросредства, а че сме заслужен член на Европейски Съюз, който умее в моменти на рецесия да бъде балансьор или търсещият консенсус, уточни Павлова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР