Около руския град Озьорск се намират много други секретни градове,

...
Около руския град Озьорск се намират много други секретни градове,
Коментари Харесай

Най-радиоактивният град в света, където хората живеели в луксозни условия

Около съветския град Озьорск се намират доста други секретни градове, които до скоро са липсвали от картите на Русия. Такъв е Град 40, който поражда през 1947 година и подслонява, работещите в създаващата се по това време „ нуклеарна фабрика “ „ Маяк “.

На жителите на града са препоръчани доста първокласни условия – магазините са цялостни с екзотичните по това време банани, цените са доста по-ниски от тези в другите места, образованието е на доста високо равнище, като учащите получават стипендии и бонуси при кандидатстване в университет.

През първите 8 години никой няма право да напуща града, да изпраща писма или да комуникира с хората от външния свят – даже с роднините си.

Хората от Град 40 са претърпели няколко нуклеарни повреди.

През 1957 се случва един от най-сериозните нуклеарни произшествия в историята на човечеството. Поради погрешно предпазване на нуклеарните боклуци те избухват, разнасяйки голям радиоактивен облак над местността, северно от града.

В този миг небето над Озьорск придобива чудноват ултравиолетов отблясък, а малко по-късно военните изселват 15 000 индивида от селата, северно от Град 40. Въпреки това, мнозина се разболяват от заболявания свързани с високите дози радиация.

Ръководството на АЕЦ „ Маяк “ позволява и изхвърлянето на нуклеарни боклуци в прилежащите езера и реки, които се вливат в река Об и оттова в Северния ледовит океан.

Според локалните приключването на плутоний продължава и през днешния ден. Едно от езерата в града носи злокобното име Езерото на гибелта, защото радиацията в него е 2,5 пъти повече от тази, която е изпуснала „ Чернобил “.

Както руските управляващи са ги убеждавали преди десетилетия, по този начин и през днешния ден жителите на атомния град считат, че той е основан с цел да ги защищити от външния зложелател, който ще се опита да нахлуе в техния парадайс, написа pochivka.blitz.bg
създател: СЛАВА
...

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР