Около час и половина продължи срещата на Дондуков 2 на

...
Около час и половина продължи срещата на Дондуков 2 на
Коментари Харесай

Херо Мустафа води важен човек на срещи с президент и министър

Около час и половина продължи срещата на " Дондуков " 2 на посланика на Съединените щати у нас Херо Мустафа и президента Румен Радев, за която " Стандарт " заяви. 

-->
От постройката на президентската институция си потегли и ръководителят на " Офиса за съгласуване на глобите " в Държавния департамент на Съединени американски щати Джим ОБрайън.

Той е на посещаване в страната ни четири дни, откакто Съединени американски щати ни изпрати нов лист по " Магнитски ".

След срещата с президента двамата висши американски представители организираха диалог и с правосъдния министър Крум Зарков, оповестява БТВ.

Координаторът на глобите, налагани от Съединени американски щати, Джим ОБрайън, който е на посещаване в България, ще беседва с представители на държавното управление, оповестиха преди този момент от американското посолство в София.

Оттам прецизират само, че ОБрайън ще разиска с представители на държавното управление “различни способи, по които Съединените щати могат да спомагат на напъните на България за битка с корупцията и подсилване на върховенството на закона ”.

Визитата на координатора на американските наказания в София става факт единствено три дни, откакто американското финансово министерство глоби за корупция по световния закон “Магнитски ” още петима българи.

Става въпрос за някогашния министър на финансите от ГЕРБ Владислав Горанов, някогашния енергиен министър от Българска социалистическа партия Румен Овчаров, обвинения за шпионаж проруски политик Николай Малинов и двама някогашни шефове на АЕЦ “Козлодуй ” - Александър Николов и Иван Генов.

Целта е Съединени американски щати да спомагат на напъните на България за битка с корупцията и подсилване на върховенството на закона, обявиха още от американското посолство в София.

Ръководителят на Офиса за съгласуване на глобите в Държавния департамент на Съединени американски щати беше в България и в края на август и единствено няколко месеца по-късно пристигна и новата порция глобени. На процедура това са индивидът и службата, които координират всички налагани от Съединени американски щати наказания по света, в това число и тези, свързани с корупция, тероризъм, както и тези да вземем за пример против съветски и китайски жители

Възможни са и още описи по закона “Магнитски ”, съобщи правосъдният министър Крум Зарков. “Лошото е, че за това носим цената всички ние ”, сподели той.

В свое изявление пред публицисти през днешния ден вицепрезидентът Илияна Йотова също не изключи още хора да бъдат глобени по " Магнитски ". " Има сигнали, че този лист ще продължи ", съобщи тя.

“Трябва да се одобряват нужните закони и промяна, както и хората, които качествено да ги извършват. Толкова е просто! ”, безапелационен бе още Зарков.

По думите му има задоволително данни, с цел да се направи следствие по всички изказвания, написа " Флагман "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР