Около безконечната тегавина, наречена американско разследване по делото за руска

...
Около безконечната тегавина, наречена американско разследване по делото за руска
Коментари Харесай

Рекордьор по следене в САЩ

Около безконечната тегавина, наречена американско следствие по „ делото за съветска интервенция в изборите ”, има забавна детайлност. Това дело е обвързвано с друга история – с следствието на противозаконната интервенция на администрацията на демократите в персоналния живот на американците. Тя стартира още при Барак Обама, а „ съветска ” става по-късно, когато се оказва, че демократите би трябвало някак си да се защитят.

Да вземем, да вземем за пример, последната обява на консервативния уебсайт Daily Signal, от която става пределно ясно с какво и по кое време започва историята за „ съветската интервенция ”. Но най-интересното е разкритието, че делото за така наречен съветска интервенция стартира още през октомври 2016 година, т.е. няколко седмици преди изненадващото избиране на Тръмп за президент. И още нещо – по това време делото изобщо не е за Русия, а за тоталното следене на американски жители от администрацията на Обама. Делото потегля като самобитен протест на една от „ тайните съдии ”, която упорства за разсекретяването на избран набор документи. Нещо, което ведомства като ФБР и АНС (в която последно работи Едуард Сноудън) са длъжни да създадат по закон.

В опит да се защитят, спецслужбите стартират да изясняват, че става дума за специфичен случай – следствие по „ дело за съветски хакери ”, които работили в сговор с Тръмп и му помогнали да завоюва изборите. Тоест, пробват да заглушат един действителен скандал с различен – фиктивен, и да отклонят диалога в друга посока. Така поражда „ съветското дело ”. Да, в началото делото не е „ съветско ”, а се отнася до това, че при Обама необмислено са издавани административни позволения за навлизане в персонални имейли и подслушване. Нещо повече, тази активност е осъществявана нелегално. Но най-скандалното е, че от 2011 година обект на следене са били и американски жители. Включително съперници в изборите. И то при Обама, който през днешния ден (приживе) някои се пробват да трансфорат в „ икона ” и тържествен портрет на световната народна власт.

Изглежда фактът, че Обама се явява американският аналог на злодея Берия от пропагандните филми, за тези хора е без значение.

(Със съкращения, превод „ Гласове ”)
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР