Около 7% процента от проверените пояси за ръце имат несъответствия.

...
Около 7% процента от проверените пояси за ръце имат несъответствия.
Коментари Харесай

Около 7% процента от проверените пояси за ръце не отговарят на изискванията

Около 7% % от тестваните пояси за ръце имат несъответствия. Това демонстрира инспекция на ДАМТН.

467 продукта в 370 търговски обекта са ревизирали инспекторите на Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН) единствено за първата седмица. Това е по акцията " Безопасно лято " 2018, осведомиха от ДАМТН.

През 2018 година се вижда доста понижаване на несъответстващите помощни средства за образование по плуване за деца, които се оферират на пазара, спрямо 2017 година Тогава при същия артикул са регистрирани към 32% нарушавания.

Съставени са и 169 броя актове за определяне на административни нарушавания на неизрядните търговците. От тестваните артикули 255 броя са разнообразни модели играчки и 212 модели пояси за ръце. Инспекциите са в цялата страна.

Те са в разнообразни магазини за детски играчки, обекти за продажба навън, хранилища и други Резултатите демонстрираха, че единствено за една седмица са открити 169 артикули с несъответствия.

Инспекторите са издали 91 заповеди за прекъсване разпространяването на несъответстващия продукт. Очаква се тази цифра да нарасне.

И тази година измежду най-честите нарушавания, открити от организацията, са: съдебна експертиза маркировка; указания на български език; наложителните предупредителни текстове, свързани с безвредната приложимост или без превода им на български език; информация за название и адрес на виновния икономическия оператор и други

С цел реализиране високо равнище на отбрана на потребителите, инспекторите на ДАМТН ще продължи инспекциите на пояси за ръце до края на акцията, защото отбраната на децата е първокачествен приоритет.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР