Около 500 фенове ще подкрепят българския национален отбор довечера във

...
Около 500 фенове ще подкрепят българския национален отбор довечера във
Коментари Харесай

Фенове от три държави ще викат за „лъвовете“. Орбан сяда в ложите

Около 500 почитатели ще поддържат българския народен тим тази вечер във втората му европейска подготовка в група G по пътя към шампионата в Германия следващата година.

Пресаташето на унгарския футболен съюз Йеньо Шипош съобщи, че в началото българите са поискали 400 билета, а по-късно са декларирали още, като са получили 100 спомагателни.

Интересното е, че агитката на българите тази вечер ще събере сънародници от три страни. Освен най-многочислената група, която идва от нашата страна, в бранша на стадион „ Пушкаш Арена “ ще развеят трибагреници българи, живеещи в Унгария и в прилежаща Словакия.

Капацитетът на впечатляващия и скъпоструващ народен стадион на унгарците събира малко над 62 хиляди фенове. Според индивидът от федерацията, от съображения за сигурност ще бъдат пуснати най-вече 60 хиляди. И това е на път да се случи, защото в неделя вечерта е имало малко над 900 свободни билета, по високите етажи на секторите.
Групата от български почитатели
ще би трябвало много да се постарае, с цел да бъде чута.

Унгарският министър-председател Виктор Орбан е удостоверил, че ще участва на мача. 59-годишният маджарски министър председател е сериозен почитател на футбола, както и на МОЛ Види на клубно равнище. А любовта му към най-популярната игра се показва в вложения за милиони евро в инфраструктурата, организацията и обезпечаването на тимове и райони. От протокола на министерския съвет на страната са удостоверили пред футболната федерация, че Орбан ще бъде в Супер-ВИП-ложата довечера, а паралелно до него ще седне и президентът на БФС Борислав Михайлов.

За Орбан това е втора среща на високо равнище, на която ще върви като фен в границите на 10 дни. Той посети дуела сред Ференцварош и Байер (Леверкузен) в Лига Европа на 16-и март.

Иначе домакините демонстрираха отношение на най-високо равнище към българския тим и делегацията. Ангажирани асистенти непрекъснато се интересуваха на кой какво му липсва. Любезното отношение бе както на, по този начин и въз основата на националния отбор „ Телки “.

В първия си мач от групата Кирил Десподов и компания паднаха с 0:1 от Черна гора.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР