Около 400 лева ще е заплатата на общинските съветници в

...
Около 400 лева ще е заплатата на общинските съветници в
Коментари Харесай

Общинските съветници в Дупница си вдигнаха заплатата с над 100 лева

Около 400 лв. ще е заплатата на общинските съветници в Дупница - при досегашно заплащане от 270 лв., стана ясно след последното съвещание на локалния минипарламент и приемането на Правилника за организацията и активността на общинския съвет. Увеличението действително ще е още по-голямо, откакто при започване на 2020 година заплатите в общинска администрация се увелечиват с 10%, съобщи БНР.

Възнаграждението на съветниците ще е 60% от междинната брутна заплата в администрацията, която е към 700 лв. – 30% за присъединяване и още 30% за присъединяване в съвещанията на непрекъснатите комисии. За съпоставяне - в предходния мандат заплатата им бе 50% от междинната в администрацията.

Според планирани калкулации разноските за общинския съвет ще се усилят с над 70 000 лева годишно поради по-високите заплати

Много мнения поражда и гласуваният устав, съгласно който месечното заплащане на консултант отпада, в случай че му бъде наложено едно от двете санкции - "забележка " и "отстраняване от съвещание ". Това породи неодобрение измежду някои от съветниците.

Д-р Първан Дангов, някогашен кмет на Дупница, в този момент консултант от левицата, разяснява, че не е въпросът в орязването на парите, а че би трябвало да има явен правилник и поредност при налагането на санкции.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР