Около 4 000 хиляди кучета от породата бигъл търсят дом

...
Около 4 000 хиляди кучета от породата бигъл търсят дом
Коментари Харесай

Спасиха 4000 кучета в САЩ от нехуманен развъдник за експерименти

Около 4 000 хиляди кучета от породата бигъл търсят дом откакто бяха избавени от разплодник във Вирджиния, където са били отглеждани за по-късно да бъдат продадени на лаборатории, които организират научни опити върху животни.

Кити Блок, изпълнителен шеф на органнизацията " Хуманно общество ", споделя пред Ройтерс, че ще са нужни 60 дни, с цел да бъдат изведени всички кучета и благодарение на приюти и други сътрудници на организацията да им се намерят любящи домове.

През май Министерството на правораздаването на Съединени американски щати съди развъдника за хипотетични нарушавания на Закона за хуманно отношение към животните в оборудването в Къмбърланд, Вирджиния. През юни компанията майка Inotiv Inc съобщи, че ще затвори оборудването. През юли бе реализирано съглашение с държавното управление, без компанията да заплаща никакви санкции.

Inotiv е отказала коментар пред Ройтрес.

Правителствени инспектори са открили, че болните бигъли са били убивани вместо да получават грижи за елементарно лечими заболявания; на кучетата-кърмачки е отказана храна; храната, която са получавали животните, е съдържала червеи, плесен и изпражнения; за интервал от осем седмици 25 кученца бигъл са умрели от мраз, се споделя в изказване на " Хуманно общество ".

Усилията за избавяне на кучетата са почнали доста по-рано, съгласно Бил Стенли, сенатор от щата Вирджиния. " Опитах се да ги затворя през 2019 година, само че не съумях. Но през годините не спряхме да се борим. ", споделя той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР