Около 30 млрд. евро от чистата си печалба може да

...
Около 30 млрд. евро от чистата си печалба може да
Коментари Харесай

Чакат 30 млрд. загуби за евробанките от вируса

Около 30 милиарда евро от чистата си облага може да изгубят европейските банки през идващите три години вследствие на отрицателния резултат от ковид, пресметнаха анализатори от Goldman Sachs Group, съобщи Блумбърг.

Ерозията на облагата, еквивалентна на 7% от общата им облага, ще бъде обусловена от нараснал кредитен риск, по-слаби доходи и като цяло плоски разноски, написаха аналитици на американската капиталова банка.

Банките са изправени пред вероятността на по-ниски маржове вследствие на към този момент рекордно ниските и даже негативни лихви в интервал, когато централните банки се пробват да понижат икономическото влияние от ковид.

Кредиторите с ниски равнища на доходност в Германия, Италия и Гърция ще бъдат непропорционално наранени от епидемията от Covid-19, до момента в който френските, кредиторите от Бенелюкс и огромните международни кредитори ще се оправят най-добре, показаха анализатори на Goldman Sachs.

С оглед на това Goldman Sachs залага на кредитори като BNP Paribas SA, ING Groep NV, Banco Santander SA и HSBC Holdings Plc и на банки от Централна и Източна Европа като Erste Group Bank AG или Bank Pekao SA.

" Като цяло обаче европейските банки през днешния ден са в по-силна позиция, в сравнение с във всеки един миг през последното десетилетие във връзка с финансовата мощ ", се показва в днешния разбор.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР