Около 25% от учениците са в риск от отпадане от

...
Около 25% от учениците са в риск от отпадане от
Коментари Харесай

Денков: 180 000 ученици в риск от отпадане от училище

Около 25% от учениците са в риск от отпадане от просветителната система в идващите няколко години. Това е една от отрицателните последствия от образованието в електронна среда в последната година и половина, заяви служебният министър на образованието и науката проф. Николай Денков пред TV1. В системата на образованието има към 720 000 възпитаници, което значи, че към 180 000 са в риск да пресечен образованието си.

„ За страдание се счупи наклонността до 2020 година да понижава делът на отпадналите деца. Това е проблем, който не може да бъде решен единствено от просветителната система, а в него би трябвало да вземат участие здравните управляващи, обществените сътрудници, посредниците, Министерство на вътрешните работи “, разяснява проф. Денков.

В осъществяване на оповестените цели на служебния кабинет просветното ведомство направи разбор на образованието в електронна среда и ще предложи съответни ограничения, с цел да се подсигурява безпроблемното започване на новата образователна година. Сред неотложните ограничения, по които министерството работи, са имунизирането на учителите и непедагогическия личен състав в просветителната система и дигитализацията.

Сред краткосрочните ограничения за спокойното започване на новата образователна година е и обезпечаването на 103 хиляди устройства за учениците и учителите, както и обезпечаване на достъп до интернет за всички деца. Министър Денков уточни още, че като част от осведомителната акция на МОН за имунизирането в просветителната система се създава сесия с въпроси и отговори, с цел да могат всички, които имат терзания, да се осведомят.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР