Около 20 минути получавах съобщения. Преди да извадя SIM картата

...
Около 20 минути получавах съобщения. Преди да извадя SIM картата
Коментари Харесай

Мъжът, който получи 1000 известия от BG-ALERT: Наложи се да извадя SIM картата

„ Около 20 минути получавах известия. Преди да извадя SIM картата си, бяха 200. После отново пуснах телефона си и обстрелването със известия продължи. Синът ми описа, че и някои негови съученици са имали сходен проблем ", това описа Емил Николов, който в сряда се оплака, че е получил над 1000 вести от системата за ранно предупреждаване при бедствия BG-ALERT. 

Мъжът е от Павликени и съобщи, че телефонът му блокирал. 

" 24 часа " потърси позицията на компанията, отговаряща за консолидираното на новата система – ДЗЗД „ Сискод ". Оттам дадоха отговор, че не са получавали подобен сигнал, а известията към този момент се изпращат от Министерство на вътрешните работи. 

От Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " обясниха в позиция до " 24 часа ", че казусът евентуално е в самото устройство. 

" Произход на устройството, което не е предопределено за българския и/или европейския пазар, проблем в самото устройство или нерегламентирано модифициране на устройството са част от вероятните аргументи известието на BG-ALERT да бъде изпратено неведнъж на едно устройство ", сподели от ГДПБЗН.

Мъжът отхвърли и сподели, че мобилният му е закупен в България от един от операторите и нищо не е конфигурирал като игри на него.

BG-ALERT e предупредителна система за популацията за бедствия и изключителни обстановки. Тя се създава взаимно от Министерство на вътрешните работи и Министерството на електронното ръководство. Целта ѝ е да уведомява за рискове посредством изпращане на тестови известия по телефона.

На 1 ноември известие от BG-ALERT, пуснато малко преди 19 ч., със мощен звуков сигнал и осцилация изплаши доста хора у нас. При множеството консуматори известието пристигна с текст: „ Внимание, заплаха! “, а при някои имаше и сигнал от президента.

В известието пишеше също „ test test “ и имаше отпратка към уеб страницата bg-alert.bg.

Оказа се, че чиновник на компанията, отговаряща за консолидираното на новата система – ДЗЗД „ Сискод “, натиснал неверен бутон.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР