Около 20 души са просили за престъпната група от видинското

...
Около 20 души са просили за престъпната група от видинското
Коментари Харесай

20 просяци работели за шефовете от Дреновец

Около 20 души са просили за незаконната група от видинското село Дреновец в Швеция, заяви на брифинг Димитър Петров, изпълняващ функционалностите началник на Специализираната прокуратура за локализирането на проведена незаконна група във Видинско за трафик на хора и пране на пари.

„ В съответния тур от Швеция към България към 20 души са работили за проведената незаконна група “, уточни той, като изясни, че тези хора са били подвластни от водачите. Димитър Петров означи, че в хода на следствието ще бъдат систематизирани сумите, събрани от проведената незаконна група. Той посочи, че набирането на хора за просене е ставало откакто уредниците са обещавали на включващите, че облагата ще бъде разделяна на половина.

„ Връщайки се в България са им били изчислявани сметки за превоз, храна и те са получавали извънредно ниски суми за осъществената от тях активност “, разяснява ръководителят на Специализираната прокуратура.

По думите му откритото имущество на водачите на групата по никакъв метод не подхожда с приходите им. „ Това са лица, които в никакъв случай не са работили, в никакъв случай не са имали осигуровки “, съобщи той и добави, че постройките, в които живеят те са несравними в тези на елементарното население в село Дреновец.

Неутрализираната незаконна група във Видинско е живяла на гърба на хора в неравностойно състояние, разгласи от своя страна шефът на Главната дирекция „ Борба с проведената престъпност “ (ГДБОП) основен комисар Ивайло Спиридонов.

Той напомни, че чиновници на ОДМВР-Видин са събрали информация по сигнала. „ Поздравление на сътрудниците от ОДМВР-Видин, че са съумели да съберат първичната информация по случая. На по-късен стадий от Специализираната прокуратура ни бяха предоставени дейности на ГДБОП. Оперативната работа продължи доста малко, в границите на месец бяха добити данни “, изясни Ивайло Спиридонов.

„ Денят на реализацията беше изтеглен по-рано, защото едно от лицата беше арестувано на територията на Швеция по напълно различен проблем. Хората в групата се тормозиха много съществено и взеха решение да се приберат в България една седмица по-рано, дните преди Великден “, означи шефът на ГДБОП.

„ Групата е емблематична с това, че с реализираната от тях незаконна активност, действително живеят на гърба на хора, някои от тях в неравностойно състояние “, разяснява гл. комисар Спиридонов.

„ Усилията на Министерство на вътрешните работи и Специализираната прокуратура ще продължат в тази тенденция, а точно да локализираме групи, които пречат на популацията във всички краища на страната “, съобщи Ивайло Спиридонов. Той посочи, че хората от видинското село Дреновец са изпратили с овации проверяващите групата чиновници.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР