Около 2 часа не се подчиняваше на полицейските разпореждания, имаше

...
Около 2 часа не се подчиняваше на полицейските разпореждания, имаше
Коментари Харесай

Рецидивистът в Люлин бил с 2 пистолета, знаели, че е склонен на съпротива

" Около 2 часа не се подчиняваше на полицейските разпоредби, имаше психолози, които бяхме извикали да организират беседи с него. В крайна сметка след към 2 часа се съобщи и всичко завърши наред. "

Така разказа през днешния ден шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Калоян Милтенов обстановката с барикадиралия се нощес рецидивист в жк " Люлин " Петър Колев.

Полицейският началник разгласи, че когато през вчерашния ден, в късен следобяд, се стига до задържането на мъжа, те са получили оперативна информация, че може би е въоръжен и е рисков при здържане. Затова се е преценило, че би трябвало да бъде вдигнат отрядът за битка с тероризма от " Враня ".

У Колев са открити два револвера " Глок " - един нелегално регистриран, а другият не е регистриран не негово име.

По думите на районния прокурор Невена Зартова Колев все още има две влезнали в действие присъди. На 14 април 2020 година има присъда за закана за ликвидиране – на жена в столично заведение. По същото дело и за същия случай е приет за отговорен и за безчинство - за отправени „ на всеослушание с много нецензурни и обидни думи “ по отношение на всички присъстващи.

Това е задействало и условна присъда от 2015 година Петър Колев за държане на наркотични вещества - кокаин. Сумарно към днешна дата той би трябвало да лежи 3 година и 6 мес., стана ясно от думите на Зартова.

Понеже наказаният липсващ, от 16 февруари 2021 година за него е издадена европейска заповед за арест (ЕЗА), което автоматизирано значи, че е качен за търсене в Шенгенската осведомителна система и по канала на Интерпол.

Полицейският началник съобщи през днешния ден, че Колев през миналото време е сменял доста квартри, които по предписание наемала и плащала майка му - по тази причина не бил открит.

Вечерта на 23 април обаче, поради не подаване на мигач на излаз от тунела в " Люлин " полицейски патрул опитал да го спре с подадени светлинни и звукови сигнали. Колев не се подчинил.

Докато бяга от полицията, блъснал в жк " Борово " такси, в което тъкмо сега се качвал пешеходец. Той има телесна щета и по думите на Зартова, за жалост, евентуално ще му бъде ампутиран кракът.

Иначе историята се разплела, когато след бягството полицията разкрила човек, вписан че е направил техническия обзор на автомобила. Той арестуван и разпитан като очевидец. Така " натопил " вуйчо си Петър Колев - че той владее тази кола.

Така полицията намерила адреса в " Люлин ", пред който се стигна до екшъна.

Спрямо рецидивиста няма мярка за неотклонение, защото той просто ще бъде наведен в пандиза за старите си присъди още през днешния ден.

Сега го чакат 3 нови обвинния – за ПТП с потърпевш, несъблюдение на полицейско разпореждане и държане на огнестрелно оръжие без позволение.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР