Около 2,5 милиона души в северната част на Калифорния са

...
Около 2,5 милиона души в северната част на Калифорния са
Коментари Харесай

Милиони на тъмно заради огнения ад в Калифорния

Около 2,5 милиона души в северната част на Калифорния са без електричество, откакто то беше спряно през уикенда, с цел да се понижи рискът от експлоадирането на нови пожари. Възможни са и нови прекъсвания на електроподаването в идващите дни, тъй като се чакат още бурни ветрове, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Компанията разгласи в това време, че още 650 000 парцела ще бъдат изправени пред профилактично прекъсване през днешния ден.

Компанията " Пасифик газ & електрик " (PG&E) към този момент е изправена пред следствие от страна на регулаторите, още откакто в началото понижи доставките за 970 000 домове и предприятия. По-късно бе спряно електроподаването на още 1.5 консуматори, заяви Би Би Си.

Избухналият през уикенда пожар в лозарските региони на Северна Калифорния продължи да се разраства и към този момент обгръща повърхност от 300 кв. км. Унищожени са 123 здания, включително 57 частни жилища, а още 90 000 са застрашени.

Въпреки че през вчерашния ден към 30 000 души бяха позволени назад по домовете си, евакуационните нареждания поради пожара не престават да са в действие за към 156 000 души, основно от град Санта Роза.

Пожарът доближи къщи на шоузвезди и политици в региона на Лос Анджелис. Пламъците приближиха рид покрай музея " Дж. Пол Гети " в квартал Брентуд.

При пожара в Лос Анджелис, наименуван Гети (Getty), са унищожени осем къщи, а други шест са понесли вреди, заяви противопожарната работа.

От неделя, 27 октомври, губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм разгласи изключително състояние в целия щат. Властите включват " всички налични запаси " в битката с пожарите, съобщи Нюсъм.

Защо стопира токът и докога

В понеделник регулаторните органи оповестиха публично следствие дали енергийните компании нарушават разпоредбите, като превантивно прекъсват електроподаването на почти 2,5 милиона души. Анализатори споделиха, че PG&E е виновна за по-голямата част от " спиранията на електрозахранването на публичната сигурност ".

Компанията разгласи фалит през януари, откакто се изправи пред стотици правосъдни каузи поради искове от жертви на пожари през 2017 и 2018 година.

 Пожарът Гети опустоши региони към Лос Анжелос

Пожарът Гети опустоши региони към Лос Анжелос

Снимка: AP/БТА

От 970 000-те парцела, наранени в началото, на по-малко от половината услугата е възобновена до понеделник, съобщи Асошиейтед прес.

Въпреки рецензиите, че превантивните спирания са прекомерни и даже разрушителни, PG&E съобщи, че ще продължат да стопират тока във вторник и сряда, защото се чакат още мощни ветрове.

 Пожар покрай центъра Гети в Лос Анжелос

Пожар покрай центъра Гети в Лос Анжелос

Снимка: XINHUA/БТА

Няма данни за потърпевши българи

В Генералното ни консулство в Лос Анджелис няма постъпили сигнали за потърпевши български жители, оповестиха през вчерашния ден от пресцентъра на Министерството на външните работи (МВнР). В региона на Сан Франциско, Северна Калифорния, има огромна българска общественост, припомнят от външното министерство.

От Министерство на външните работи предлагат на българските жители, които се намират в регионите, наранени от пожарите, да извършват всички инструкции за наложителна или целесъобразна евакуация, както и да наблюдават информацията за равнището на замърсяване на въздуха и да се защищават от дима, като носят маски за носа и устата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР