Около 2/3 от най-големите работодатели във Великобритания нямат планове да

...
Около 2/3 от най-големите работодатели във Великобритания нямат планове да
Коментари Харесай

Над 2/3 от най-големите британски работодатели няма да връщат работата от офис

Около 2/3 от най-големите работодатели във Англия нямат проекти да възвръщат наложителното явяване в офис за чиновниците си в обозримо бъдеще. Това демонстрира изследване на Би Би Си. Най-големият брой от интервюираните огромни компании – 24 от тях – нямат все още безусловно никакви проекти да отварят още веднъж офис пространствата си. Други 20 от фирмите разрешават на искащите да посещават офисите, единствено в случай че нямат опция да работят от у дома – да вземем за пример поради деца. Само 3 компании са задължили чиновниците си да се върнат в офисите от септември, а други 20 имат направен проект за  постепенно възобновяване на естествената работна среда.  

„ Оказва се, че доста огромна част от чиновниците ще се върнат от лятната отпуска в режима на работа, който беше въведен по време на световната пандемия с всеобщо работене от у дома “, се споделя в разбора на английската медийна корпорация. Основната причина е, че фирмите не желаят да рискуват да настанят прекомерно доста хора наоколо един до различен и че не могат все още да  обезпечат взаимно работене в офис в сигурност за всичките си чиновници.

Втората основна причина е, че доста огромна част от живеещите в огромните градове във Англия употребяват всекидневно градски превоз, с цел да стигнат до службата си. „ Не желая да заставям чиновниците си да се излагат на риск от заразяване в градския превоз. Освен това нашият офис не може да съблюдава условията за обществена отдалеченост и да побере целия екип “, споделя Тара Томес, която ръководи PR компания.

В момента транспортната система на Бирмингам транспортира единствено 20% от броя пасажери, които са я употребявали преди рецесията. Очакването е от началото на септември с приключването на отпуските този % да се увеличи до 50%, споделя кметът Анди Стрийт.

„ Въпреки това е рано да разгласяваме гибелта на офиса. Считам, че след 18 месеца даже и хората, които в този момент споделят, че в никакъв случай няма да имаме потребност от офис пространства, ще са трансформирали мнението си “,  заявява Роб Гроувс, представител на компанията за създаване на офис здания Argent.  

Един от наемателите на най-новата постройка на Argent e счетоводната компания PwC. В нея е планувано да има 2000 души, само че към този момент там работят единствено 150 индивида. „ Въпреки това общите офис пространства са извънредно важи, изключително за младите сътрудници, които в този момент навлизат в занаята и имат потребност от менторстване в развиването си. Много от претендентите, които желаят да стартират работа при нас твърдо декларират, че не биха подписали контракт, в случай че ги оставим да работят сами у дома, без опитни сътрудници към тях “, твърди Матю Хамънд, ръководител на звеното на PwC за област Мидландс.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР