Около 16 часа днес трафикът в посока Сарафово по Северния

...
Около 16 часа днес трафикът в посока Сарафово по Северния
Коментари Харесай

АПИ пуска движението по Северния обход на Бургас

Около 16 часа през днешния ден трафикът в посока Сарафово по Северния обходен път на Бургас ще бъде пуснато, само че при краткотрайна организация на придвижването, с цел да се улеснят пътуванията за идните празнични дни, оповестяват от Агенция „ Пътна инфраструктура “. Отсечката е с дължина към 4.7 километра, като ограничаването в скоростта ще е 70 км/ч. То ще бъде в действие до приемането на Акт 16 и издаването на позволение за прилагане, само че от АПИ не прецизират периоди по кое време ще се случи това.

Припомняме, че през април, малко преди Великден, бе пуснато придвижването в посока София.

С построяването на новото трасе трафикът на пътуващите от Западна и Северна България се изнася отвън гр. Бургас, с което доста се покачва сигурността на придвижване и комфорта на пътуващите, като се понижава времето на пътешестване. Пренасочването на директния трафик отвън урбанизираната част на града ще понижи и замърсяването в жилищните квартали.

Северният обходен път стартира при 230-ти км на път I-9 Сарафово - Бургас, директно след Атанасовското езеро, минава на запад, заобикаляйки езерото, а по-късно се насочва към път I-6 Ветрен - Бургас и приключва при 493-ти км на първокласния път.

Отсечката е с две платна, разграничени със междинна разграничителна линия, с по две ленти за придвижване в посока и банкети, както и местни платна. Връзката на новото трасе със съществуващата пътна мрежа се реализира посредством 4 пътни възли.

Договорът за строителство на обхода е за 57 млн. лева, а средствата са от републиканския бюджет.

Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР