Около 1500 демонстранти се събраха пред централата на унгарска медийна

...
Около 1500 демонстранти се събраха пред централата на унгарска медийна
Коментари Харесай

В Будапеща протестираха срещу пропагандата в държавните медии

Около 1500 стачкуващи се събраха пред централата на унгарска медийна компания в Будапеща, с цел да стачкуват против предубеденото отразяване на новините и проправителствената агитация в публичните медии.

Те настояха за оставката на шефа на корпорацията на публичните медии поради отразяването на последната вълна от митинги на учители и възпитаници. Тези акции за по-добро възнаграждение и условия на труд бяха значително подценявани от публичните медии, макар че в тях участваха десетки хиляди хора.
Между 2018 и 2022 г, за четири години, един опозиционен водач получи единствено 5 минути жив ефир в тази постройка. За разлика от премиера, който получава един час всяка седмица, с цел да каже каквото желае. Докато тази пропагандна машина е разполагаем на държавното управление, тя може да направи на практика всичко.
Акош Хадзахи, опозионен народен представител

Демонстрацията бе под мотото " Блокада на фабриката за неистини ".

Консервативното държавно управление на премиера Виктор Орбан, което ръководи от 2010 г, постоянно е упреквано, че подкопава свободата на медиите и демокрацията в страната.

Миналата година организацията " Репортери без граници " включи името на Орбан в своя лист на тези, които най-вече потъпкват свободата на медиите.

А през септември тази година Европейският парламент установи, че под ръководството на ФИДЕС Унгария се е трансформирала в " хибриден режим на електорална автокрация ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР