Около 15 взрива се чуха тази сутрин в украинския Харков,

...
Около 15 взрива се чуха тази сутрин в украинския Харков,
Коментари Харесай

Русия засипа Харков с ракети, Зеленски настоя за модерна западна ПВО

Около 15 гърмежа се чуха тази заран в украинския Харков, сподели кметът Игор Терехов, а съветските ракетни удари наподобява са били ориентирани към електроснабдяването на града, причинявайки отчасти прекъсване на тока, съобщи Ройтерс, на която се базира Българска телеграфна агенция.

Терехов не оповестява за жертви. Той обаче означи, че някои от водните помпи на града са спрели поради офанзивите.

В Централна Украйна, кметът на Кривой рог Александър Вилкул сподели, че в града са се чули гърмежи, само че не даде детайлности.

Администрацията на южния украински град Запорожие също оповестява за осем ракетни удара.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи след ракетното нахлуване против Киев преди ден, че Украйна се нуждае от усъвършенствани системи за противовъздушна защита, съобщи Укринформ цитирайки написаното от президента във Facebook.

" Нова съветска ракетна офанзива против Киев. Над 30 ракети бяха свалени, в това число балистична ракета, изстреляна от въздуха. Хора бяха ранени и на всички им се оказва нужната помощ ", съобщи Зеленски, представен от Българска телеграфна агенция. Той акцентира, че Русия прави сходни терористични дейности всеки ден и всяка нощ.

" Възможно е да се постави завършек на това посредством световно единение. Когато ни се оказва помощ със системи за противовъздушна защита. Руските терористи не разполагат с ракети, способни да заобиколят " Пейтриът " и други водещи международни системи ", сподели Зеленски.

Руското министерство на защитата заяви за свалени осем ракети РМ-70 " Вампир ", изстреляни от Украйна против Белгородска област.

Регионалният губернатор на съветската област Вячеслав Гладков означи, че при украинските удари тази заран е умрял човек.

Също тази заран следеното от Москва управление на АЕЦ " Запорожие ", най-голямата атомна електроцентрала в Европа, разгласи, че една от двете високоволтови линии, които доставят оборудването с електрическа енергия, е била развалена. Няма закани за сигурността, акцентираха от централата.

Същевременно специфичният делегат на Пекин по евразийските въпроси сподели в четвъртък, че Китай желае да бъде извършена интернационална мирна конференция, приета както от Русия, по този начин и от Украйна, с равностойно присъединяване и на двете страни.

Пратеникът Ли Хуей означи, че Китай е показал оферти с единственото желание да се подсигурява сполучливото осъществяване на мирна конференция, на която Швейцария се съгласи да бъде хазаин тази година.

Ли сподели пред публицисти, че Китай е " с отворени прегръдки " и е подготвен да одобри всичко, което води до деескалация и договаряния.

Русия и Украйна имат вяра, че двустранната рецесия ще бъде решена посредством мирни договаряния, макар че и двете страни имат непреклонни позиции и големи разлики, когато става въпрос за мирни договаряния, сподели още Ли.

Специалният делегат на Пекин уточни, че Русия прави оценка високо китайските старания в последния кръг от дипломатически совалки в Европа, а Украйна счита скорошното му посещаване за значимо.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР