Около 15 000 са ваксинираните дневно през последната седмица. Здравните

...
Около 15 000 са ваксинираните дневно през последната седмица. Здравните
Коментари Харесай

НОЩ: Около 15 000 са ваксинираните дневно през последната седмица

Около 15 000 са имунизираните на ден през последната седмица. Здравните управляващи чакат това число да се усили с идването на спомагателни количества ваксини от най-предпочитаната все още – на основата на осведомителна РНК.

 „ Може би сме единствената страна в Европа, в която хората имат достъп до ваксина , стигат до тази ваксина и се отхвърлят поради това, че не е определената от тях ваксина. Искам да ви кажа, че има страни, в които няма никакви ваксини. Очакваме до края на април да получим задоволително количества ваксини, с което да дадем опция на хората да създадат своя осведомен избор във връзка с типа ваксина “, акцентира министърът.

„ Производствените бази на съветската ваксина ще бъдат инспектирани от Европейски Съюз. Едва след тази процедура ще може да се премине към идващия стадий. По отношение на китайската ваксина Синовак, към момента се вършат изследвания ”, изясни Богдан Кирилов, шеф на Изпълнителната организация по медикаментите.

Миналата седмица е осъществена смяна в разрешението за приложимост на трите налични в България ваксини.

„ В Германия към този момент се създава ваксина та на Pfizer/BioNTech. Има и дребна смяна в изискванията за предпазване на този препарат. Надяваме се тези неща да оказват помощ за логистиката и доставките на ваксини ”, сподели още Кирилов.

„ Относно ваксина та на AstraZeneca има смяна в комерсиалното название. Добавена е и нова индустриална база в Нидерландия, където се създава дейното вещество на препарата ”.

В страната ни през април се чакат към 700 000 дози, като към 350 000 ще бъдат РНК ваксини. До края на юни се чакат близо 1,5 млн. от Pfizer и 500 000 от Moderna.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР