Около 115 хиляди лева инвестира община Монтана в ремонт на

...
Около 115 хиляди лева инвестира община Монтана в ремонт на
Коментари Харесай

Нов покрив до юни ще има  читалището в село Липен 

Около 115 хиляди лв. влага община Монтана в ремонт на покрива на читалище „ Пробуда 1926 ” в село Липен, заяви кметът Златко Живков. Ще бъде усъвършенствана и осветителната мрежа в двора, където се намира и църквата „ Света Троица ”.

„ Липненското читалище е едно от най дейните на територията на общината и ще създадем всичко, хората умерено да се събират тук ”, добави кметът

„ Много сме удовлетворени, страховит ремонт, съобщи секретарят на читалището Фиданка Антова. Ние се стараем да поддържаме вътрешните пространства, работим и със лични средства, с дарения на хората от селото. Участвахме с план и направихме фолклорна работилница. Сега още веднъж ще аплайваме с план пред Министерството на културата за ремонт на сцената. Имаме два танцови състава, певческа група. През 2021 година участвахме в 12 фестивала и имаме 12 златни медала. Нашите хора са приети за живи човешки съкровища ”, с горделивост споделя Антова.

Ремонт се прави и в още три читалища на община Монтана. Подменя се покрива и на читалището в Николово. В прилежащото село Долно Белотинци се обновява фасадата и се сменя дограма. Втора година продължава ремонтът на читалището на село Габровница. След покрива и фасадата в този момент се ремонтира салонът и амфитеатрално разположените места за публиката. „ Всички поправки на читалища в община Монтана, в това число и най-мащабният на читалище „ Разум ” в града, ще приключат до края на юни ”, съобщи кметът Златко Живков.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР